понедельник, 6 февраля 2017 г.

6 лютого-  День визволення Марганця

6 лютого виповнюється  73 роки  з дня визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників.  Цей день приносить різні почуття :переможну радість і тяжку печаль, а  декому  й сльози.  Марганчани   згадують про тих, хто воював з сильним і підступним ворогом на фронтах  війни, протистояв гітлерівцям в підпіллі й партизанських загонах,  хто не побачив світлого лютневого дня 1944 року. Наше місто славиться іменами таких героїв-марганчан:  Микола Клочко, Петро Бережний, Олександр Гількевич, Володимир Максимович, Зінаїда Бичкова, Марія Рудова та багато інших.
         6 лютого  в ЗОШ№11 пройшов позакласний захід до дня визволення  Марганця  від німецько-фашистських загарбників «Повідайте, повідайте синам..».Підготували його учні 7 –А класу (класний керівник Шепілко А.Б)
Мета заходу   - закріпити знання учнів про події  Другої світової війни та про визволення  міста від німецько-фашиських загарбників, вшанувати пам’ять загиблих визволителів;  сприяти формуванню у свідомості учнів значимість перемоги для українського народу, величину вкладу кожного ветерана   у здобутті перемоги; виховувати повагу, шанобливе ставлення до учасників ІІ світової війни, любов до країни, в якій ми живемо, до рідного краю, прагнення бути патріотом своєї держави.
Учні 7 –А класу  декламували вірші,присвячені героям,розповідали факти про окупацію рідного міста,згадували імена марганчан - героїв тієї страшної війни. Особливо вразило глядачів натхнене виконання пісні «Журавлі».  Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять марганчан, загиблих у найжорстокішій війні ХХ сторіччя.
Будемо пам’ятати і не забувати! У цей день ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.





Комментариев нет:

Отправить комментарий