пятница, 24 февраля 2017 г.

            Святкування Масляної

           Всі ми вже втомились від довгої холодної зими і з нетерпінням чекаємо на весну,яка завжди несе із собою тепло, сонце і пробудження природи. Разом із весною в Україну приходять традиційні весняні свята.
         В ЗОШ №11 24 лютого відбулось неповторне,колоритне свято проводів зими – Масляна. Весь тиждень діти готувались святкування . Школярі вивчали народні звичаї та традиції,дізнавалися особливості свята у нашому краї, розучували народні пісні, вивчали заклички та прислів’я, виготовляли стіннівки та макети людських вад для спалення у вогнищі
           Здавна вважалося, що як Масляну проведеш, так і рік проживеш. На святі «Гуляй, Масляна, як треба» діти з радістю проводжали зиму і зустрічали весну. Чого тільки не було на святі: і запальні пісні, і смачні страви! Мами і бабусі,приготували смачні вареники, млинці та різноманітну випічку Лунав дитячий сміх, свято об’єднало і дорослих, і малих.
            Апогеєм свята стало спалення опудала, до якого поклали макети вад,яких хочуть позбутися. Наше опудало згоріло швидко та вщент, а це означає , що всі наші негаразди зникли і попереду світле, здорове майбутнє нашої школи.




Комментариев нет:

Отправить комментарий